Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

tanker d

30. 5. 2012 19:31
a ještě jeden, protože je to tak... krásné

Cituju luborku: "...opravdu není nic zlého na tom, když

někdo umře, je to pouze jiná forma života, a když se nad tím zamyslíte,

strach, který kde komu chcete připisovat, kromě sebe je to, co dělá ze

zcela přirozeného děje tragedii. Tragedií z mého pohledu je, když nedokážeme pochopit a na základě toho odsuzujeme."

Tragedie je, když někde musí zemřít rodička a dítě na komplikace, které má moderní civilizace v malíčku. Pro vás  to není problém, protože vy si všechno objasníte tím, že ta rodička CHTĚLA zemřít, a to novorozeně se také už nemohlo dočkat až to tady zabalí. Zapomínáte na jednu věc: onen novorozenec  má stejně tak svoje oprávnění pobývat tady na světe jako vy. I on přijde na svět s nějakým cílem, s cílem žít. Jenomže vy jste právě rozhodla, že mu nedáte šanci, že musí umřít. Jak si vysvětlujete tuhle diskrepanci s JEHO rozhodnutím narodit se a SVOU svobodnou vůlí nechat ho bez pomoci zemřít.

2 0
možnosti
L

Luborka

30. 5. 2012 22:59
Re: a ještě jeden, protože je to tak... krásné

Co si myslíte, že dosáhnete dramatizací něčeho, co je zcela přirozené?Jakoby v nemocnicích nikdo neumíral. Tím kde žena rodí přece nerozhoduje o jeho vůli žít nebo ne. Cítím z této reakce bezradnou hysterii, která provází prakticky všechny diskuze na téma porody doma.Tady je něco o právech a rozhodování, http://kolarova.blog.idnes.cz/c/270276/Dite-neni-petikoruna.html, k tomu máte také zřejmě jiný pohled na věc než já. Osobně v této diskuzi končím, nic nového nepřináší. Hezký večer.

0 0
možnosti
DT

tanker d

30. 5. 2012 19:20
aby to nezapadlo

Luborka píše: " Děti si své rodiče vybírají sami,a toto vědomí mi dovoluje tvrdit,že pokud se matka rozhoduje pro jakoukoliv alternativu porodu je to volba toho dítěte,matka pouze naplňuje jeho přání,protože to dítě má v plánu získat zkušenost a my netušíme jakou. Možná zkusit jaké to je,když někdo někomu brání jak přijít na svět."

:-) Velice pohodlná fylozofie. Každý násilník, vrah a znásilňovač může říct "ona to ta oběť tak chtěla"

Ve vašem podání je v pořádku, když rodíte z plezíru někde bez pomoci a zabijete tím dítě. Pak ještě tvrdíte že to dítě to samo tak chtělo a vy jste mu prokázala dobrodiní. Děkuju že jste to objasnila až SEM.

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 5. 2012 14:47
Paní Tanker,

trefila jste to naprosto přesně.;-) Bohužel....

0 0
možnosti
S

stedrik

29. 5. 2012 14:26
ježiš, ženský vy tady ještě rodíte

to já už mám zatím druhý duše v bantamových kolečkách u kočárku.;-D

0 0
možnosti
T

Tobinka2.0

27. 5. 2012 2:18
bože...

Śmarjápanno, do kdy se furt budou opakovat tyhle nesmysly? NIKDO NERODIL A PAK ŠEL NA POLE! To je totální blbost. Naopak rodička strávila celé šestinedelí v koutě s miminkem, zakrytá nějakým lajntuchem. Věřilo se, že když nedělka vystrčí nos z chalupy, přivede to smůlu na celou ves. ještě na počátku dvacátéhostoletí měly staré ženské kecy, když "nezodpovědná" nedělka vyšla vendřív.

A ano, porodit páté, šesté, sedmé dítě je jistě snazší. Ale u těch prvních, druhých... se naše prababičky trhaly stejně jako my dnes. To mám z první ruky, od své vlastní prababičky rodící krátce po první světové.  Jediné, co bylo jinak, je, že se rodily menší děti, neboť strava nebyla tak nutričně výživná. Pokud chce mít někdo malé dítě, může se živit výhradně bramborama a v neděli si dát sem tam králíka, ale jako dobrý nápad mi to nepřipadá.

4 0
možnosti
DT

tanker d

23. 5. 2012 17:26
trestní zodpovědnost

Myslím, že to, jestli doktor má pomoci zpackanému domporodu, není nejdůležitější otázka. Zdravotní pojištění to jistě hradí, navíc těchhle šíleností naštěstí není tolik. ALE řekla bych, že je nutno to ošetřit právně. Jistě, je to svobodná volba rodičky, že bude rodit doma, odstřižená od lékařské péče. Rozhoduje ovšem nejenom o sobě (tak, jako by skočila z mostu a čekala, že se to nějak vyvrbí) ale rozhoduje o osobě jí svěřené, protože novorozenec je osobou s lidskými právy od počátku porodu (kdosi tady kdysi vysvětloval).

Následně by měla být trestána stejně jako rodič, jehož dítě onemocní například rakovinou a on místo aby ho nechal léčit, "svobodně" rozhodne, že zaříkávačka stačí a že do nemocnice se mu nechce.

Mám pocit, že každá normální společnost se vyznačuje tím, že chrání práva těch nejslabších, a jestli je to potřeba, tak i proti vůli jejich "takyrodičů". Diskutéři vzpomenou jisté debaty, kdy mi bylo "takymatkou" sděleno: "co je mi do spratka, hlavně že mám doma pohodlí... "

2 0
možnosti

dva mraky

23. 5. 2012 10:12
domaci porody proc ne

Ale musi byt jasne, kdo podrod vede,kdo zodpovida za pripadne potize a kdo je resi. Zdravotnicka pece je komplex a nelze po poskytovatelich chtit, aby prebirali zodpovednost za neco, co je rozdelane proti jejich pravidlum a ted se to podelalo.

1 0
možnosti
MG

m.a.g.

23. 5. 2012 10:29
Re: domaci porody proc ne

No a to je prave ten zadrhel - nikdo jiny nez lekari ty prusvihy z domacich porodu nevyresi, proto nechteji, aby k nim vubec dochazelo, natoz pak s tim, kdyz takove komplikace vzniknou postupem, ktery oni sami povazuji za non lege artis

2 0
možnosti
EJ

prbab

22. 5. 2012 11:27
Vychovali jsme skleníkové kytičky,

Za 35 let praxe s těhotnými ženami, mohu srovnávat. Nyní 95% žen jsou v těhotenství na PN. Samy ji vyžadují. Tělesná aktivita nulová, váhový přírustek ohromný. Není vzácností, že nabraly až 30 kg v době těhotenství. Tím se zvyšuje riziko komplikací. S prvním stahem dělohy, žena už "rodí". Porodní cesty nejsou připraveny. Hodně rodiček chodí s porodem v úplném začátku. To se tělo, vlastně, na porod připravuje. Už to vnímají těžce. Pak jsou fámy, že rodily 18 - 24 hod. Takových porodů je velmi málo. Ty končí pro nepostupující porod císařským řezem.

1 0
možnosti
A

Alka1

22. 5. 2012 12:54
Re: Vychovali jsme skleníkové kytičky,

a co horšího.. lékařům to vyhovuje a podporují tento stav...!!

0 0
možnosti
MG

m.a.g.

22. 5. 2012 11:18
Hezké

Velice se mi líbí váš postřeh o tom, jak paní ekonomka Šichtářová, žijící naprosto konzumním způsobem života, potlačující jakékoliv přírodní instinkty, aby v této džungli přežila, se najednou v době porodu změní v ženu fungující v souznění s přírodou, jasně rozumějící všem instinktům, které se v ní po letech potlačování probudily a zcela neochvějně si vedoucí svůj vlastní porod. Toto smýšlení už není ani hloupé, ani směšné, je dle mého názoru obrazem fanatismu, přesně v duchu školy domorodých PA, jejichž pseudoargumenty papouškují všechny zastánkyně domácích porodů jak mantru stále dokola.

3 0
možnosti
JK

pesimistka7

22. 5. 2012 11:26
Re: Hezké

btw. ve svém blogu si nám paní Šichtařová posteskla že stran domácích porodů se "SERIÓZNÍ diskuse v ČR nevedla ještě nikdy"....

P.S.: zdravím ;-)

0 0
možnosti
PD

padodo

22. 5. 2012 9:39
Nic nevím

Po různých zkušenostech s nemocnicemi a nemocničním personálem se nedivím, že někteří lidé nechtějí jít do nemocnice ani při tak rizikové situaci, jako je porod. Pro mě je ale vhodnější najít si dobrou porodnici (klidně i 100 km od domu a poslední měsíc bydlet v hotelu poblíž té porodnice), než riskovat zanedbání péče doma, nebo v nekvalitní porodnici. Naštěstí máme fajn porodnici cca 10 km od domu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1900x
Asi bilancuju. Poslední rok, kdy mám na začátku dvojčíslí svého věku číslici 3, děti už jsem "úspěšně" dovedla do školních lavic. Stále žiji (zcela dobrovolně a ráda) s jejich otcem. Od běhu jsem se přesunula k józe. Určitě jsem nabrala i nějaké ty zkušenosti......ale jinak platí to, co mi už kdysi povídala babička: "To si tak v 10 letech říkáš, že se to děsně táhne....než jsou prázdniny, než půjdu poprvé tancovat, než se vdám....a najednou máš šedivý vlasy, kopa dětí ti říká babi a ty už si ani nemůžeš vzpomenout, jak se všechny jmenují, ale tam hluboko uvnitř jsi to pořád ty - se všemi touhami, talenty i neduhy.....jen už tolik neřešíš, jestli se to do vlasů hodí červená pentle."

Seznam rubrik